Saturday, June 28, 2008

Kloeken.nl Review

The famous youth site Kloeken.nl did a review of our show. Sorry but its a Dutch version. The English version will come soon.

WE ARE DE TEENAGECUMSHOTFACIALS

Ze hebben een streepje voor. Of eigenlijk twee. Veel van de grootste kunstenaars, schrijvers, sporthelden en artiesten krijgen pas na hun dood de waardering die ze verdienen. Slechts een select gezelschap heeft al tijdens het aardse leven het geluk om de mierzoete smaak van alomtegenwoordige erkenning te proeven. Dan weliswaar in een vergevorderd stadium van hun carrière, maar evenzogoed, jaloers zou je op hen zijn. Toch verbleken zelfs die gelukkigsten bij de aanblik van dat wat jong en nieuw is, zoals iets nog nooit jong en nieuw is geweest. De Teenagecumshotfacials.

‘De Teenagecumshotfacials brengen a capellacore terug naar de basis’, schrijven de jeugdige genieën op hun eigen website, maar dat ze zichzelf daarmee tekort doen is evident. A capellacore gaat niet terug naar de basis, maar ontwikkelt zich op een heel nieuw niveau. Melodieuze a capellacore als die van de Teenagecumshotfacials is nooit eerder ten gehore gebracht, zelfs niet in de roerige jaren twintig. Ook andere stijlen zitten subtiel verborgen in de nieuwe lente die Teenagecumshotfacials heet. Luisteren naar deze giganten is als een eindeloze climax; in een krachtige lentezon nippen aan een milkshake op basis van Hertog Drie Chocolade IJs; een zwoele massage op het strand van Ko Racha; het ultieme orgasme in de mond van Felicia Alduan, winnares van de prestigieuze Miss C1000-verkiezing in 2005. Muziek waarvan je schraal wordt, als je geen maat weet te houden.

Natuurlijk zijn de heren internationaal. Allang, maar hun wortels vergeten ze niet. Zoals het lidwoord ‘de’ dat trots voor hun naam prijkt - het vervolg als het ware aankondigend - tot in de eeuwigheid zal wijzen op hun Hollandse inborst, op die manier is ook Venlo voor de Teenagecumshotfacials zeker geen gepasseerd station. Wethouder Peter Freij zou een kans voor open doel missen als hij de populariteit van de charismatische bandleden niet gebruikt in de nieuwe imagocampagne Venlove. En niet alleen Freij. Heel politiek Venlo moet de Teenagecumshotfacials omarmen. Geen twijfel, niks schichtig toekijken. Burgemeester Bruls heeft de welluidende naam van stads trots nog niet over zijn lippen gekregen, maar hij weet diep van binnen dat ook hij een Teenagecumshotfacial is. The Beatles horen bij Liverpool, Jan Smit bij Volendam en de Teenagecumshotfacials bij Venlo. En dat is maar goed ook.

BEOORDELING: Twee streepjes hebben ze voor, maar het mag na dit betoog duidelijk zijn dat ze vijf sterren krijgen.

Teenagecumshotfacials *****

No comments: